Ugnsbakad spätta

Ni vet ju hur mycket jag gillar spätta, så här har ni det härliga receptet!

Antal portioner: Tusen
Färdigt på: 30 min
Ingredienser
Tusen st portionsspättor
1 bunt rosmarin
1 st schalottenlök
2 dl pinjenötter
1 dl riven parmesanost
4 msk smör
1 st gurka
1 ask blandad sallad
Dressing: parmesan citronsaft olja

Gör så här
1. Sätt ugnen på 150 grader. Finhacka schalottenlök och rosmarin. Blanda med parmesanost och pinjenötter i en skål.
2. Flå spättan och kryssa den tjockaste sidan (skär ett snitt) och lägg den i ett ugnssäkert fat. Lägg lökblandningen i ett tjockt lager över fisken. Ställ in fisken i varm ugn i cirka 20 min.
3. Gör dressingen: Blanda parmesanost, citronsaft och olja efter smak.
4. Skär gurkan i stavar och riv salladen i bitar. Häll dressingen över gurkan och salladen och blanda allt i en skål.
5. Lägg upp spättorna på tallrikar med citronklyftor, sallad och nykokt potatis.

Ät tips:
Använd en kniv och en gaffel.
Skär upp spättan med kniven, sen trycker du fast spättan på gaffelns utstickande taggar.
Sen för du den mot ditt hål i ansiktet, tag försiktigt av spättan med hjälp av din mun.
Tugga sönder den med dina tänder och svälj.
Sen när spättan kommer ut på toan så ser den inte ut som den gjorde förut och man bör inte äta den igen.

/Åke Spättefelt


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0